Luchtgordijnen van Klimavision

Uw gasten voelen zich meer welkom in uw bedrijf als de deur al openstaat. Met een luchtgordijn zorgt u ervoor dat ook bij een open deur het binnenklimaat aangenaam blijft. Koelen of verwarmen; u kiest zelf hoe u het binnenklimaat beïnvloedt.

Optimale scheiding tussen binnen- en buitenklimaat

Een luchtgordijn is uitermate geschikt voor het plaatsen boven een geopende deur van winkels, restaurants en kantoren; kortom: overal waar gasten welkom zijn en de binnentemperatuur aangenaam moet blijven. Energieverlies is onvermijdelijk als een buitendeur wordt geopend. Het type deur, de grootte van de deuropening en de gebruiksfrequentie heeft grote invloed op de hoeveelheid warme of koude lucht die uit het pand verdwijnt. Koude luchtstromen zijn onaangenaam voor bezoekers en werknemers en zorgen ervoor dat klanten niet graag in de ruimte verblijven. Het verschil in binnen- en buitentemperatuur zorgt voor thermiek waardoor er uiteindelijk tocht ontstaat. Een luchtgordijn voorkomt deze tocht en verbetert het binnenklimaat aanzienlijk.

Waarom een luchtgordijn?

Een luchtgordijn wordt in de regel toegepast om warme of koude lucht binnen of buiten te houden. Wanneer een luchtgordijn de volledige breedte van een deur afschermt, worden bovendien vervuilende elementen buitengehouden en blijft het ideale binnenklimaat gehandhaafd.


Een luchtgordijn zorgt voor een “onzichtbare deur” door gebruik te maken van luchtstromen. Hierdoor worden de temperaturen van de binnen- en de buitenlucht op een efficiënte manier gescheiden op het moment dat de deur open is.

De voordelen van een luchtgordijn

  • Comfort: onafhankelijk van de weersomstandigheden garandeert het luchtgordijn bij geopende deuren een aangenaam binnenklimaat voor klanten en het personeel.
  • Opendeurbeleid: dankzij luchtgordijnen kunnen winkeliers hun deuren op een energiezuinige manier openen. Voor klanten is de toegang vrij en dit geeft hen een welkom en drempelverlagend gevoel.
  • Energiebesparing: luchtgordijnen dragen bij aan een stabiel binnenklimaat. Hierdoor bespaart men het hele jaar door op energie.
  • Bescherming: luchtgordijnen dragen bij aan een schone binnenomgeving door stof, nare luchtjes, insecten en andere vervuiling buiten te houden.
  • Eenvoudige installatie: luchtgordijnen zijn niet alleen eenvoudig te installeren, maar zijn gedurende de totale levensduur zeer eenvoudig te onderhouden.
  • Een eenvoudige en kostenbesparende oplossing voor een comfortabel binnenklimaat.